docsbcn

El diumenge 5 de febrer es va estrenar a Barcelona el documental “The Human Tower” que té com a protagonistes els govindes de Bombai, els castellers de Xile i els Castellers de Vilafranca
Els Castellers de Vilafranca van alçar un pilar de 5 en la cerimònia de cloenda del festival internacional DocsBarcelona en el moment de anunciar-se la pel·lícula guanyadora del certamen 

El diumenge 5 de febrer a les 7 de la tarda, al Palau de la Música de Barcelona – Petit Palau, es va celebrar l’acte de cloenda de la 15a edició del DocsBarcelona – International Documentary Film Festival. La pel·lícula escollida en aquesta edició per cloure el certamen va ser The Human Tower dels directors Ram Devineni (USA) i Cano Rojas (Xile).

Les imatges d’aquest documental es van gravar durant els mesos de setembre i desembre del 2010 en tres països i contexts diferents: a l’Índia durant la celebració del Dahi Handi dels govindes, a Catalunya durant els assajos i actuacions dels Castellers de Vilafranca a Olot i a Barcelona per La Mercè i a Xile en motiu de les diades castelleres organitzades en el marc del Fòrum de les Cultures de Valparaiso i que va comptar amb la participació dels Castellers de Lo Prado i una delegació dels Verds.
El documental The Human Tower fa poques setmanes que es va estrenar a Santiago de Xile amb una fantàstica acollida i va fer la seva estrena a Europa el passat diumenge a Barcelona amb la presència dels seus dos directors. La previsió és que el documental s’estreni properament en altres països d’Europa i també als Estats Units i al Canadà a través de la distribuïdora Goldcrest Internacional.
Acabada la presentació i projecció de la pel·lícula es va procedir al lliurament dels premis a les pel·lícules documentals guanyadores. Moments abans de que el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, donés a conèixer el premi a la millor pel·lícula del DocsBarcelona 2012, els Castellers de Vilafranca van alçar un pilar de 5 i l’enxaneta va desplegar una tela amb el nom de la pel·lícula guanyadora.
La presència dels Castellers de Vilafranca en la cerimònia de lliurament de premis va ser molt celebrada pel nombrós públic assistent format en gran part per directors i productors de documentals d’arreu del món.
Enllaç amb les fotografies de l’acte la participació dels Castellers de Vilafranca a l’acte de cloenda del Festival:
Per a més informació sobre la pel·lícula The Human Tower i el Festival DocsBarcelona:

The Human Tower tràiler