thehumantower
El diumenge 5 de febrer s’estrena a Barcelona el documental The Human Tower que té com a protagonistes els govindes de Bombai, els castellers de Xile i els Castellers de Vilafranca
Els Castellers de Vilafranca alçaran un pilar de 5 en la cerimònia de cloenda del festival internacional DocsBarcelona que es celebrarà al Palau de la MúsicaEl proper diumenge 5 de febrer a les 7 de la tarda, al Palau de la Música de Barcelona – Petit Palau, tindrà lloc l’acte de cloenda de la 15a edició del DocsBarcelona – International Documentary Film Festival. La pel·lícula escollida en aquesta edició per cloure el certamen és The Human Tower dels directors Ram Devineni (USA) i Cano Rojas (Xile).
Les imatges d’aquest documental es van gravar durant els mesos de setembre i desembre del 2010 en tres països i contexts diferents: a l’Índia durant la celebració del Dahi Handi dels govindes, a Catalunya durant els assajos i actuacions dels Castellers de Vilafranca a Olot i a Barcelona per La Mercè i a Xile en motiu de les diades castelleres organitzades en el marc del Fòrum de les Cultures de Valparaiso i que va comptar amb la participació dels Castellers de Lo Prado i una delegació dels Verds.
El documental The Human Tower fa poques setmanes que es va estrenar a Santiago de Xile amb una fantàstica acollida i farà la seva estrena a Europa el dia 5 de febrer a Barcelona amb presència dels seus dos directors. Està previst que el documental s’estreni properament en altres països d’Europa i també als Estats Units i al Canadà a través de la distribuïdora Goldcrest Internacional.
Acabada la presentació i projecció de la pel·lícula els Castellers de Vilafranca alçaran un pilar de 5 per celebrar l’estrena d’aquesta pel·lícula que reflecteix tota la passió i emoció que desprenen les diverses torres humanes que aixequen gent de cultures molt diverses en tres continents diferents. 

Per a més informació: