presentacio converses castelleres
Divendres es va estrenar al Cinema Casal de Vilafranca el documental “Converses castelleres” del realitzador vilafranquí Pep Puig

El passat divendres 20 de gener a les vuit del vespre, a la Sala 2 del Cinema Casal de Vilafranca, es va presentar en públic el documental Converses castelleres del realitzador vilafranquí Pep Puig, produït pels Castellers de Vilafranca i Magnètic Films amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca. L’acte de presentació va comptar amb la col·laboració de Cine Club Vilafranca.
Després dels parlaments de rigor a càrrec del presidents del Cine Club, Josep M. Escofet, del president dels Castellers de Vilafranca, Miquel Ferret i del realitzador del documental Pep Puig, es va donar pas a una projecció especial de 55 minuts que va ser un molt bon aperitiu de les més de 6 hores de documental que s’han recollit en 2 DVDs.
En aquesta presentació es van escollir fragments de les entrevistes realitzades a l’Oriol Rossell, Ramon Giménez, Carles Domènech, Josep Galofré, Francesc Moreno, Lluís Esclassans i Fèlix Miret.
El documental s’ha realitzat a partir de més de quaranta hores de conversa amb una seixantena de membres dels Castellers de Vilafranca realitzades en motiu de la pel·lícula Verd sobre blau, els castells des de dins, també de Pep Puig, i que es va estrenar el passat mes de maig.
Amb aquest recull d’entrevistes es vol donar més amplitud a les opinions i pensaments de la gent de la colla, a la seva manera de veure i sentir els castells. 
El conjunt d’aquestes converses castelleres constitueixen un material d’arxiu i consulta de gran interès per a tots els castellers i aficionats als castells. 
Un cop acabada la projecció el públic assistent va poder comprar el doble DVD de Converses castelleres al preu de 12 € (10 € pels socis dels Castellers de Vilafranca) i beure una copa de cava Castellers de Vilafranca per celebrar l’esdeveniment. Ara els DVDs es poden adquirir a les llibreries Cuscó i Pujol, o els dilluns a partir de les 20,00h a Cal Figarot.

Converses castelleres
Filmació: Pep Puig
Entrevistes: Jordi Romeu
Edició: Adrià Carrillo, Pep Puig
Catalunya, 2012. 65 minuts
Projecció en format digital
Producció: Castellers de Vilafranca i Magnètic Films