òmnium cultural david miret castellers de vilafranca
La portada del llibre “Òmnium Cultura. Mig segle fent país” s’il·lustra amb la camisa verda dels Castellers de Vilafranca


Per celebrar el seu 50è aniversari Òmnium Cultural ha publicat un llibre que porta per títol Òmnium Cultural. Mig segle fent país de l’editorial Ara Llibres. El llibre agrupa 84 regals que personalitats d’arreu del país han ofert a Òmnium Cultural per la seva llarga trajectòria. Entre les persones d’àmbits molt diversos que han col·laborat en aquest magnífic producte destaquen, entre d’altres, Mònica Terribas, Jaume Cabré, Toni Soler, Maria del Mar Bonet, Miquel Calçada, Jordi Pujol, Justo Molinero, Josep Maria Espinàs, Gerard Quintana, Pasqual Maragall, Isabel Clara Simó, Josep Maria Ballarín, Ferran Torrent, Artur Mas i el mateix David Miret.
El cap de Colla dels Castellers de Vilafranca va escollir com a regal per a Òmnium Cultural la camisa verda de la colla amb la que va descarregar, al pis de segons, la primera torre de vuit -sense folre- de la història dels castells, en la memorable diada de Tots Sants del 2010 a Vilafranca del Penedès.
Es pot comprar el llibre omplint el següent formulari: