totssants-11

Els Castellers de Vilafranca coronen per segona vegada a la història la td9f. A més, tornen a carregar el 3d10fm, que es resistia des de 2006, i descarreguen el 5d9f després de més de quatre hores de castells i tres caigudes. L’actuació de Tots Sants tanca la millor temporada de la història i el mandat de Miret i Ferret.

Els Castellers de Vilafranca van segellar aquest 1 de novembre la millor temporada de la història, on han aconseguit 9 castells de gamma extra diferents i carregar el sostre casteller, la td9f i el 3d10fm. Els Verds van compartir plaça amb els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants i els Xiquets de Tarragona. L’actuació de Tots Sants va començar a per totes, i és que els vilafranquins havien anunciat com a castell de sortida el 3d10fm. Tot i que presentava bones mides, el castell es va trencar de forma prematura, però els de la camisa verda van decidir tornar a intentar-lo, ja que l’intent havia demostrat garanties d’èxit. El segon intent va pujar més tranquil i quiet, i el castell va mantenir les bones mides fins a la carregada, però amb la sortida de la cassoleta el castell es va acabar trencant. Els penedesencs carregaven, novament, el 3d10fm, gesta que la colla no assolia des del Sant Fèlix de 2006. Malgrat les dues caigudes consecutives del 3d10fm, les intencions de la colla no es van rebaixar, i van plantar el que és de moment el sostre casteller, la td9f, carregada aquest 1 de novembre per segona vegada a la història. Només els vilafranquins han aconseguit fer l’aleta d’aquesta estructura, la primera vegada de les quals va ser al Sant Fèlix de 2005. Després de desmuntar-ne dos peus, un per males mides i el segon perquè va començar a ploure, els Castellers de Vilafranca van carregar el més gran dels castells sota l’eufòria de la Plaça de la Vila. Malgrat les quatre hores de castells a l’esquena i les tres caigudes de la jornada, els Verds van voler plantar el 5d9f per tancar les rondes regulars de castells i una actuació per recordar. El castell es va descarregar enmig de la bogeria de la colla i l’admiració de tots els afeccionats. Per tancar la magnífica actuació, els vilafranquins van carregar el pd6.

Aquest Tots Sants va significar l’última actuació del tàndem David Miret i Miquel Ferret al capdavant dels Verds, Cap de Colla i President dels Castellers de Vilafranca des de la temporada 2008. A més, va significar el punt i final a la millor temporada de la història.

Aquí podeu veure totes les fotografies i vídeos de la diada