bellprat
Aquest diumenge al migdia les castelleres dels Castellers de Vilafranca actuaran a Bellprat, a la comarca de l’Anoia, per tercer any consecutiu.

El proper diumenge 30 d’octubre a les 12 del migdia, les castelleres dels Castellers de Vilafranca tenen una nova cita al poble de Bellprat, prop d’Igualada, després d’haver-hi actuat en solitari el 2009 i amb altres colles l’any passat.
Aquest any és el segon any que es celebra la diada amb més colles ja que hi seran presents les castelleres de la Colla Joves Xiquets de Valls i dels Castellers de Sants.
En aquesta ocasió els organitzadors han previst inaugurar una placa que commemora la primera actuació de les castelleres dels verds el setembre del 2009, en el marc dels actes organitzats per commemorar el 75è aniversari de la primera alcaldessa de Catalunya, Nativitat Yarza Planas, que va ser alcaldessa de Bellprat durant la segona república. També es farà un reconeixement al cap de Colla David Miret en motiu d’haver estat nomenat Català de l’Any 2010.
La característica d’aquesta actuació és que el tronc dels castells que alçaran les colles estarà integrat únicament per dones, noies i nenes, en homenatge a totes les dones que amb molt d’esforç han anat guanyant l’espai que els hi pertoca en tots els àmbits de la nostra societat, inclosos els castells. Però la sortida és oberta, lògicament, a tots els membres de la colla no exclusivament a les dones.
En acabar l’actuació hi haurà una paella popular per totes les castelleres i castellers participants en la diada.

Els autocars dels Castellers de Vilafranca sortiran a les 11.00 h de davant de Cal Figarot i tornaran després del dinar.