carpeta pedagògica castellers de vilafranca

Els Castellers de Vilafranca van presentar la seva carpeta pedagògica castellera que oferiran de forma gratuïta a tots els centres educatius de primària i de secundària de Vilafranca i de la comarca.


Aquesta carpeta pedagògica ha estat elaborada per la cap de Canalla, Anna Riba, pel sotscap de Colla, Toni Bach i pel vicepresident de l’Àrea de Comunicació, Francesc Bou i conté diversos recursos pedagògics que poden ser útils pel professorat de les escoles i instituts per treballar amb els alumnes de tots els nivells educatius.
Entre el material hi ha un dossier que explica qui són els Castellers de Vilafranca: la seva història, com s’organitzen, la seu social de Cal Figarot, els principals castells que han aconseguit, l’himne “Amunt verds!”; un segon dossier on s’explica l’oferta dels tallers de castells adreçats als centres de primària i de secundària i també altres activitats educatives que ofereix la Colla als centres i que es poden realitzar a Cal Figarot o a les mateixes escoles i instituts.
Els dos dossiers es complementen amb altres recursos com són un recull de làmines amb les fotografies dels castells més importants que han realitzat els verds; la revista El Figarot, el CD amb l’himne “Amunt verds!”, el DVD amb la pel·lícula documental “Verd sobre blau”; i el DVD amb les millors imatges de la temporada castellera 2010.
Amb aquest material els Castellers de Vilafranca esperen que els nens i nenes i nois i noies de la comarca coneguin què són els castells, una de les principals tradicions culturals, esportives i populars catalanes, i qui són els Castellers de Vilafranca, una emblemàtica institució de Vilafranca i del Penedès i amb una voluntat de projectar-se cada cop més al món.
Oferint aquesta carpeta pedagògica castellera als centres educatius els verds també esperen que el professorat de primària i de secundària puguin introduir els castells en les diverses matèries del currículum, des de l’educació física, passant pel coneixement del medi, les ciències socials, el català, la música… de forma transversal i integrada a la resta de coneixements i aprenentatges.