santboiana

La UE Santboiana participarà amb els Castellers de Vilafranca en la 25a diada de Tots Sants que es celebrarà el proper dimarts 1 de novembre a la plaça de la Vila de Vilafranca.

El que va sorgir com una iniciativa d’un grup d’amics que comparteixen l’afició pel rugbi i pels castells ha anat prenen cos i s’ha convertit en una col·laboració formal entre dues institucions emblemàtiques i de llarga trajectòria al nostre país. La UE Santboiana, primer equip de rugbi creat a Catalunya fa més de 90 anys i actual líder de la lliga de rugbi estatal, i els Castellers de Vilafranca, la tercera colla de castells més antiga del país fundada fa més de 60 anys i colla capdavantera, han decidit sumar esforços i sinèrgies en benefici de les dues associacions.
La primera iniciativa d’aquesta voluntat de col·laboració mútua és plasmarà el proper dimarts al migdia a Vilafranca en motiu de la celebració de la diada de Tots Sants, una de les més destacades del calendari. La diada de Tots Sants és la tercera diada que ha vist més castells de gamma extra només superada per la diada de Sant Fèlix i pel Concurs de Castells que es celebra cada dos anys.
En aquesta diada, una bona representació de jugadors, entrenadors, directius i seguidors de la UE Santboiana participaran a la base dels castells que intentaran els Castellers de Vilafranca, especialment dels dos màxims objectius de la jornada i de la temporada: el 3 de 10 amb folre i manilles i la torre de 9 amb folre. La delegació de la Santboiana farà costat als verds amb la seva pròpia samarreta de competició de color blau.
Un cop acabada l’actuació, l’intercanvi cultural i esportiu entre les dues institucions tindrà continuïtat a Cal Figarot, la seu social dels Castellers de Vilafranca, on s’haurà organitzat un autèntic “tercer temps” amb menjar, beguda i música per tots.
Els Castellers de Vilafranca esperen poder tornar la visita a la UE Santboiana en el futur i aixecar algun pilar o castell en motiu d’algun dels partits que disputi l’equip a l’estadi Baldiri Aleu i donar tot  el suport dels castellers des de les grades cap a l’equip degà del rugbi català.