Aquest any la colla Els Vernets celebra els seu 30è aniversari. En tots aquests anys el grup format per Xavier Bayer, Joan Reyes, Miquel Benito i Lluís Giménez, ha mantingut una estreta col·laboració i compromís amb els Castellers de Vilafranca, així com també amb altres balls de la Festa Major de Vilafranca i amb diverses iniciatives vinculades amb la música popular i tradicional del nostre país.
Per aquest motiu Els Vernets i els Verds han decidit tirar endavant un projecte plegats, la publicació del disc Força, equilibri, valor i… gralles! que recull les principals peces tradicionals d’una diada de castells, més les seves composicions relacionades amb els Castellers de Vilafranca i altres versions. El CD també incorpora el vídeo clip del tema Verds Nets acabat d’estrenar.

L’acte de presentació d’aquest disc de música de gralles tindrà lloc el proper dissabte 29 d’octubre, a les 13.00 h, al jardí de Cal Figarot (o a la sala d’Actes de Cal Figarot, en cas de pluja). En aquest acte Els Vernets interpretaran en directe algunes de les peces del CD. En acabar i haurà un refrigeri per celebrar la publicació del CD i també els seus 30 anys de música i de castells.