5d9fsitges

Els Castellers de Vilafranca van aconseguir carregar el 5 de 9 amb folre per primera vegada a la història a la vila de Sitges el passat dissabte 22 d’octubre.


Els Castellers de Vilafranca van actuar el passat dissabte 22 d’octubre a la plaça del Cap de la Vila de Sitges en motiu de l’aniversari de la Colla Jove dels Castellers de Sitges i juntament amb els Castellers de Sants.
En primera ronda els de la camisa verda van descarregar un 3 de 9 amb folre, prova del 3 de 10 que volen intentar en la propera diada de Tots Sants, ja que el peu estava format pel folre i el folre per les manilles del castell de deu. Aquest 3 de 9 era el número 20 descarregat de l’any que, sumat al que van carregar. representa el rècord absolut de 21 aletes del 3 de 9 amb folre en una mateixa temporada.
En segona ronda els vilafranquins van atacar l’objectiu de la jornada, el 5 de 9 amb folre que aquest any encara no havien intentat. Després d’un primer peu desmuntat, el castell va pujar amb decisió però va necessitar de molt de treball des de ben aviat. La supercatedral es va carregar bé però amb la canalla fora i baixant dosos el castell es va trencar. Aquest castell és el primer 5 de 9 amb folre de la història que es veu a Sitges i significa el seu gamma extra número 18 de la temporada de set estructures diferents. És el rècord absolut de gammes extres per una colla en un any i amb possibilitat de que la xifra augmenti per Tots Sants.
En tercera ronda els de Cal Figarot es van decantar per la torre de 8 amb folre per seguir treballant amb l’altra gran objectiu de Tots Sants: la torre de 9 amb folre. La torre, amb un tronc i un folre més pesat que l’habitual, es va descarregar sense cap contratemps.
Per acabar l’actuació els vilafranquins van oferir a la plaça el pilar de 7 amb folre, agafat per les manilles, que es va descarregar amb destresa. És el pilar de 7 amb folre verd número 13 descarregat aquesta temporada.
Cal esmentar que abans de l’actuació, i després dels pilars d’entrada a la plaça, les tres colles participants en la diada van alçar tres pilars de 4 en memòria del músic vilafranquí i sitgetà Janio Martí, recentment traspassat.
La propera actuació de la colla serà el diumenge 30 d’octubre a Bellprat a les 12 del migdia a càrrec de les castelleres dels Castellers de Vilafranca, juntament amb les castelleres de la Colla Joves Xiquets de Valls i dels Castellers de Sants.