Els Castellers de Vilafranca van participar aquest dijous 20 d’octubre en la inauguració oficial de la nova Masia del FC Barcelona ubicada a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí
inauguraciomasia

Els Castellers de Vilafranca van ser una de les sorpreses finals en els actes organitzats pel FC Barcelona en motiu de la inauguració oficial de la nova Masia, Centre de Formació Oriol Tort. La nova residència amplia les seves dependències i serveis que ofereix a més de 80 joves d’arreu del món de totes les edats i que practiquen diverses disciplines esportives del club.
Els Castellers de Vilafranca van alçar dos pilars de cinc un cop finalitzat el parlament del president de Catalunya, Artur Mas, i just després de que el president del Barça, Sandro Rossell, l’entrenador, Pep Guardiola, el capità, Carles Puyol i els dos residents més joves de la Masia posessin en marxa simbolicament el nou equipament.
Els pilars es van aixecar davant mateix de la façana on s’hi projectaven dues imatges gegants amb els colors blaugranes i els de la senyera. En el moment que les dues enxanetes, que lluïen la samarreta oficial del FC Barcelona, van arribar al cim del pilar i van fer l’aleta es va iniciar un espectacular castell de focs d’artifici que va donar per finalitzat l’acte.

Entre moltes anècdotes i curiositats castelleres i esportives, l’esdeveniment va permetre veure conversar i fotografiar-se junts els dos últims Català de l’Any: el Pep Guardiola (2009) i el David Miret (2010).