montserrat2011

Els Castellers de Vilafranca van descarregar a la plaça de la Creu del Monestir de Montserrat el 4d8a, el 5d8, la Td8f i el Pd7f en motiu de la 85è Romeria a Montserrat de Vilafranca.

Completar aquests castells en una diada es coneix com a “actuació de Montserrat” desde que els de Vilafranca van descarregar aquests castells per primera vegada l’octubre del 1995 precisament a la plaça del Monestir de Montserrat. Aquesta va ser la primera ocasió en l’època moderna dels castells que una colla completava la que aleshores representava l’actuació més complerta de castells de vuit de gamma alta.

Setze anys després de la primera “actuació de Montserrat” els Verds van tornar afrontar el mateix programa casteller i pel mateix ordre. És la tercera ocasió que Montserrat veu la seva actuació més coneguda després de les realitzades el 1995, el 1997 i la d’aquest 2011. Aquesta actuació representa la segona millor que s’ha fet mai a Montserrat, només superada per la que van realitzar els de Cal Figarot l’any passat.

Tots els castells, torres i pilars es van descarregar amb seguretat i solvència al primer intent i van ser un bon assaig general de cara a les dues últimes grans diades de la temporada, la de Sitges el dissabte 22 d’octubre a la tarda, amb la intenció de portar-hi el 5 de 9 amb folre i algun altra castell de gamma extra, i el dimarts 1 de novembre, diada de Tots Sants, amb la intenció de realitzar el 3 de 10 amb folre i manilles, la torre de 9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles, entre d’altres opcions.
Per preparar aquestes dues diades els Castellers de Vilafranca han organitzat tres assajos especials els propers divendres 21, dimecres 26 i divendres 28 d’octubre i conviden a tots els castellers, aficionats i simpatitzants a participar-hi.