Els Castellers de Vilafranca van descarregar el passat diumenge al migdia a Figueres el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre, el 5 de 8 i el pilar de 7 amb folre, en la diada de celebració del XVè aniversari de la Colla Castellera de Figueres.
3d9f_figueres

Els Castellers de Vilafranca van actuar el diumenge 9 d’octubre a la plaça de la Vila de Figueres per segona vegada a la seva història, després d’haver-ho fet el maig del 2001. En aquesta ocasió van actuar, conjuntament amb els Castellers de Barcelona, per celebrar el XVè aniversari de la Colla Castellera de Figueres.
En primera ronda els Verds van descarregar un segur 3 de 9 amb folre -el dinovè d’aquesta temporada més un de carregat-; en segona ronda van afrontar el 4 de 9 amb folre, que es va haver de treballar més per descarregar-se, i que va significar el primer 4 de 9 amb folre que es veu a Figueres -l’onzè de l’any-; en tercera ronda els castellers van descarregar un bonic 5 de 8 -el cinquè de la temporada- que els de Cal Figarot estan treballant intensament per poder-lo pujar un pis més a Sitges el dissabte 22 d’octubre; en la ronda de pilars els penedesencs van oferir el pilar de 7 amb folre que van poder descarregar per onzena vegada aquest any.
Amb aquesta sèrie de castells, l’anomenada tripleta màgica més el pilar de 7 amb folre, els Verds van aconseguir realitzar la millor diada castellera feta mai a Figueres i en tot l’Empordà. Pels Castellers significa haver fet la tripleta més lluny de casa seva (a 180 km de distància). Per realitzar els seus castells folrats, els de la camisa verda van comptar amb el suport dels Castellers de Figueres, dels Castellers de Barcelona i també de molts figuerencs que omplien de gom a gom la plaça de la Vila i van participar de forma entusiasta al peu dels castells.
La celebració castellera va continuar amb un dinar ofert per la Colla Castellera de Figueres als castellers de les tres colles i el lliurament de records del seu XVè aniversari.
La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà el diumenge 17 d’octubre, a les 12.30 h, al Monestir de Montserrat amb motiu de la 85è Romeria a Montserrat de Vilafranca.