plaques_la_bisbal

Els Castellers de Vilafranca tenen doble actuació amb castells de nou aquest cap de setmana: el dissabte a la tarda a la Bisbal del Penedès i el diumenge al migdia a Figueres.

L’agenda castellera dels verds d’aquest segon cap de setmana d’octubre es presenta força intensa. El dissabte a les sis de la tarda actuaran a La Bisbal del Penedès, convidats per la Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca i per la Comissió del Mil·lenari de La Bisbal. Abans de l’actuació s’inaugurarà, com es tradició en aquesta vila penedesenca, la placa del primer 5 de 8 amb l’agulla, castell inèdit a la Bisbal que van descarregar els Castellers el 15 d’agost del 2010. Les dues institucions també aprofitaran l’ocasió per homenatjar en David Miret, cap de Colla dels Verds, pel seu reconeixement com a català de l’any del 2010.
Els Castellers de Vilafranca es volen prendre amb la màxima seriositat la seva actuació a La Bisbal i tenen la intenció de portar-hi el 3 de 9 amb folre, castell que aquesta temporada no s’ha pogut descarregar a la plaça del Dr. Robert. Aquesta diada permetrà a la Bisbal del Penedès, la plaça més castellera sense colla pròpia, comptar amb la presència ininterrompuda dels Castellers de Vilafranca durant 20 anys seguits (1992-2011).
A l’endemà els Castellers de Vilafranca visitaran una plaça més llunyana i que fa molts anys en la que no han tingut l’oportunitat d’actuar: Figueres. Els de Cal Figarot actuaran el diumenge a dos quarts de dotze a la plaça de la Vila de la capital de l’Alt Empordà en motiu del quinzè aniversari de la Colla Castellera de Figueres i estaran acompanyats pels Castellers de Barcelona. La intenció dels Verds és realitzar la millor actuació que s’ha fet mai a Figueres -la vila bessona de Vilafranca segons Josep Pla- i això passa per descarregar-hi un o dos castells de nou.
Aquesta serà la segona vegada a la història que els Castellers de Vilafranca actuaran a Figueres. Precisament aquest any es compleixen deu anys de la primera actuació, celebrada el 6 de maig del 2001, on els Verds van descarregar la torre de 7, el 4 de 8, el 5 de 7 i el pilar de 6.
Aquestes dues diades amb castells de nou, dissabte i diumenge, han de servir de bona preparació de cara a la gran diada de Tots Sants a Vilafranca el dia 1 de novembre.