4d9reus-pujant
Els Castellers de Vilafranca van carregar dissabte a la Diada del Mercadal de Reus el seu cinquè 4 de 9 de la història.

Els Castellers de Vilafranca van ser els grans protagonistes de la desena diada del Mercadal de Reus que es va celebrar el passat dissabte 1 d’octubre i que cada dos anys reuneix algunes de les millors colles del panorama casteller.
En primera ronda els Verds van descarregar sense massa contratemps el tres de nou amb folre -un folre reduït compost per les manilles del castell de deu- que va suposar el tres de nou número divuitè de la temporada, només a dos del rècord absolut aconseguit l’any passat.

En segona ronda els de Cal Figarot van afrontar el repte més important de la jornada i un dels més importants de la temporada: el quatre de nou -sense folre- que feia 3 anys que no aconseguien a plaça, desde la diada de Tots Sants del 2008. Després d’un peu desmuntat, el castell va pujar amunt. Agafat un xic obert en els pisos inferiors els castellers de tronc van haver de treballar de valent per aconseguir carregar l’anomenat castell total. Un cop l’anxaneta i la cassoleta ja havien iniciat el descens, el castell amb les rengles desplaçades es va trencar sense remei.
Alegria però també certa desil·lusió entre els vilafranquins per no poder acabar la bona feina feta amb aquest castell durant tota la setmana. És el cinquè quatre de nou -el quart castell de més dificultat dels de gamma extra assolits- que carreguen els Castellers després dels aconseguits per Tots Sants del 2002, 2003 i 2008 i del Concurs de Castells del 2008.
Degut a la caiguda, els Verds van haver de rebaixar el llistó en la tercera ronda i van descarregar una segura torre de vuit amb folre i es van acomiadar amb dos pilars de cinc simultanis. L’actuació del passat dissabte és una de les més destacades que els penedesencs han realitzat mai a Reus i el 4 de 9 el castell de més dificultat que hi han plantat.
Els propers compromisos dels Castellers de Vilafranca són a La Bisbal del Penedès, el dissabte 8 d’octubre a les sis de la tarda, i a Figueres, el diumenge 9 d’octubre a dos quarts de dotze del migdia.

Fotografies actuació Diada del Mercadal 2011