Si les proves en els assajos d’aquesta setmana són satisfactòries els Castellers podrien portar a plaça el 4 de 9 a la diada del Mercadal de Reus
assaig 4d8n


Aquest dissabte 1 d’octubre a dos quarts de sis de la tarda es celebra la diada del Mercadal de Reus que es celebra el primer cap de setmana d’octubre dels anys imparells. Aquesta diada reunirà algunes de les principals colles castelleres del moment: Minyons de Terrassa, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca i els amfitrions Xiquets de Reus.
Després d’assolir el 3 de 9 amb folre i l’agulla en la darrer diada de la Mercè a Barcelona i ampliar el número de castells de gamma extra fets aquest 2011, els Castellers de Vilafranca es plantegen un nou repte: portar el 4 de 9 a la plaça del Mercadal aquest dissabte a la tarda.
Aquest castell és l’objectiu principal dels assajos d’aquesta setmana. De moment les proves que s’han fet són bones i el passat dilluns ja es va poder descarregar el 4 de 8 net, un fet del tot extraordinari. Encara queden els assajos de dimecres i divendres per seguir treballant el tronc i fer bones proves de pinya per tal de poder-lo portar a plaça amb garanties.
Els Castellers de Vilafranca han carregat en quatre ocasions el 4 de 9: per les diades de Tots Sants del 2002, 2003 i 2008 i en el Concurs de Castells del 2008, i encara tenen el repte pendent de poder-lo descarregar.