Els Castellers de Vilafranca han tornat a topar amb la història aquest 18 de setembre a la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla a Tarragona. Els Verds han descarregat la tercera td8 de la història, la primera completada fora de Vilafranca.

torre de vuit santa tecla tarragona castellers de vilafranca

Aquest diumenge 18 de setembre s’han citat a la Plaça de la Font de Tarragona dues de les colles locals, la Jove i els Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca per participar a la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla. L’actuació presentava un cartell molt ambiciós per part de totes les colles i els vilafranquins no han quedat enrere de les seves aspiracions. A la primera ronda han descarregat un impecable 3d9f. El castell, amb un tronc una mica més pesat de l’habitual, sobretot a nivell de terços i quarts, era una clara prova de cara a posar-li l’agulla al mig en properes actuacions. A la segona ronda els de la camisa verda han seguit el guió previst hi han descarregat un bon 4d9f. El castell mostrava alguns canvis a determinats pisos pensant en poder treure el folre de l’estructura properament. A la tercera ronda ha estat el moment de plantar el gran objectiu de l’actuació, portar la td8 a Tarragona i descarregar-la. Com és habitual amb els intents d’aquesta fràgil estructura, la plaça ha emmudit mentre s’enlairava, però ha esclatat una vegada l’enxaneta ha travessat i ha carregat el castell i s’ha iniciat la descarregada. Els Castellers de Vilafranca han tornat a fer història, aquesta ocasió aconseguint descarregar la tercera td8, la primera fora de la Plaça Més Castellera. 

La propera actuació dels vilafranquins és diumenge 25 a Barcelona, dins dels actes de les Festes de la Mercè. Els Castellers compartiran plaça amb una de les colles locals, els Castellers de Barcelona, i amb els Minyons de Terrassa. L’actuació serà a les 12h a la Plaça de Sant Jaume.

Aquí podeu veure les fotografies de l’actuació:

Tarragona

Castellers | 18/09/2011