4d7amao

Els Castellers de Vilafranca entusiasmen a Menorca amb les actuacions realitzades a Mercadal, Maó i Ciutadella entre els dies 8 i 10 de setembre

Els de la camisa verda aconsegueixen fer en 3 dies consecutius 3 tresos de vuit, 3 quatres de vuit, 3 torres de set, 3 cincs de set, 3 quatres de set amb l’agulla i 3 vanos de cinc.

El dia 7 de setembre al vespre una expedició formada per 175 Castellers de Vilafranca va viatjar a Menorca per actuar a l’illa per primera vegada en els seus 63 anys d’història. El viatge dels Verds a Menorca va estar apadrinat pel Casal Català de Menorca, que aquest any celebra els seu 25è aniversari, i l’actuació a Maó formava part del programa oficial de les Festes de Gràcia, els populars “jaleos” protagonitzats pels cavalls menorquins, que van poder viure en directe els castellers el dia gran de la festa.
La primera actuació castellera es va celebrar a Es Mercadal, el dia 8 al vespre a la plaça Pare Camps, en el marc d’una fira d’artesania i de productes gastronòmics. Els castells realitzats van ser dos pilars de 4, el 4 de 8, la torre de 7 el 3 de 8, el 5 de 7 i el vano de 5 amb la senyera.
A l’endemà, després d’un complert dia de platja, els Verds van anar a Maó per assistir a la recepció oficial que l’alcaldessa i el consistori de la ciutat els va oferir. Acabada la recepció, els castellers van fer davant de l’Ajuntament el pilar de 5 al balcó -en el que hi van pujar tots els castellers del tronc-, un 3 de 7 net, un 4 de 7 amb l’agulla i un 5 de 7. Un pilar de 4 caminant va ser el tret d’inici a la cercavila que va dur als castellers, als grallers i a la Banda de Música de Maó al passeig del port. Davant de les escales del port de Maó els de la camisa verda hi van plantar el 3 de 8, el 4 de 8, la torre de 7 -amb figuereta al pis de quarts i terços-, el 4 de 7 amb l’agulla i el vano de 5 amb la senyera.
El dissabte a la tarda, i després d’un matí de relax de sol, platja i piscina, els de Cal Figarot van visitar un dels monuments més emblemàtics de Menorca i dels Països Catalans: la Naveta des Tudons -un monument funerari de gairebé 3.000 anys d’antiguitat- davant del quals hi van alçar un pilar de 5. A continuació la colla es va dirigir a Ciutadella, on després de visitar el seu bonic centre històric, va iniciar la seva actuació a la plaça d’Es Born, on davant de l’obelisc van aixecar el 5 de 7. Després d’una petita cercavila, els vilafranquins van continuar la seva actuació a la plaça de la Catedral on van bastir el 3 de 8, el 4 de 8, la torre de 7 -amb figuereta al pis de quarts-, el 4 de 7 amb l’agulla i el vano de 5 amb la senyera.
Les actuacions en els tres municipis van ser seguides per un nombrós públic, molt participatiu a les pinyes, que va aplaudir de forma entusiasta cada un dels sis castells de vuit i dels nou castells de la gamma alta de set que van realitzar els de la camisa verda. I cal destacar que totes les diades castelleres van tenir un destacat seguiment mediàtic i institucional.
A més a més, aquest viatge va permetre al cap de Colla, David Miret, fer debutar a nombrosos castellers en diverses posicions del tronc i de la pinya i, en la seva vessant més lúdica, va significar un premi a la colla pel seu bon rendiment durant tot el mes d’agost, especialment per la Festa Major.
Els Castellers de Vilafranca volen agrair de tot cor al Casal Català de Menorca, als ajuntaments d’Es Mercadal, Maó i Ciutadella, i al Govern Insular de Menorca per la seva invitació i organització del viatge.
La propera actuació dels Verds serà el proper diumenge 18 de setembre a Tarragona, a les 12 del migdia a la plaça de la Font, conjuntament amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

 

Aquí podeu veure totes les fotografies del viatge:

 


La Naveta des Tudons
10/09/2011


Ciutadella
10/09/2011


Recepció ajuntament Maó
09/09/2011


Maó Port
09/09/2011


Maó Ajuntament
09/09/2011


Son Parc
08/09/2011


Es Mercadal
08/09/2011