L’any 2006 en motiu del rodatge del documental de Fèlix Miret i Agustí Coromines Castells al món, membres dels Castellers de Vilafranca van viure de primera mà la celebració de la festa del Janmaashtami. Aquí es van establir els primers contactes amb els mandals de govindes que actuen anualment a Bombai i les autoritats que organitzen les actuacions.

fèlix a l'índia

En la primera visita a l’Índia ja es va alçar un pilar de cinc.

 Fruit d’aquests primers contactes, durant el mes de novembre de 2006, convidats pels Castellers de Vilafranca, una dotzena de Govindes de diferents mandals indis van fer una gira per Catalunya. Els govindes van ser rebuts a l’Ajuntament de Vilafranca, van participar en un assaig dels Castellers de Vilafranca i fins i tot van fer una actuació a la plaça de la Vila de Vilafranca. Durant aquesta actuació es van poder veure a la plaça més castellera, estructures formades pel grup de govindes amb l’ajuda, a la base, dels Castellers de Vilafranca. La gira promocionada i esponsoritzada per Estrella Damm, va continuar per diferents localitats castelleres catalanes.  

cerimònia religiosa govindes a vilafranca 2006

Acte religiós celebrat previament a trencar el handi.

Fruit d’aquest intercanvi va néixer la idea de en un futur poder organitzar un viatge dels Castellers de Vilafranca a l’Índia. Durant el 2009 es van intensificar les converses fins a convenir el viatge d’una delegació el 2010 i treballar per poder portar un grup més gran el 2011.

Delegació Mumbai 2010

Delegació dels Castellers de Vilafranca amb els millors grups locals

Així doncs, el setembre de 2010 una delegació de 15 Castellers de Vilafranca va viatjar a Bombai per participar a la festa del Janmaashtami on hi van aixecar diferents pilars de cinc que van entusiasmar al públic local.

Pilar de cinc alçat a Thane el setembre de 2010.

Durant el novembre del 2010 els responsables de l’organització van viatjar a Vilafranca on van mantenir les últimes reunions per tal de tancar el projecte i van poder veure in situ actuacions d’alt nivell.

Responsables Govindes al balcó a l'ajuntament de Vilafranca