castellers de vilafranca a holanda festival mundial tilburg

Els Castellers de Vilafranca van ser la gran atracció del Festival Mundial de Tilburg

El passat cap de setmana es va celebrar a la ciutat holandesa de Tilburg la vintiquatrena edició del Festival Mundial, un gran esdeveniment consagrat a la música i a les arts escèniques d’arreu del món.
En aquesta ocasió totes les mirades del públic i l’atenció dels mitjans de comunicació se les van endur els Castellers de Vilafranca, considerats la gran sorpresa i atracció del festival 2011. Els Verds van actuar fins a quatre vegades i van demostrar que estaven disposats a fer turisme, a fer festa, però també a fer molts castells.
La primera de les quatre actuacions celebrades al gran recinte del festival va tenir lloc el dissabte 18 a les quatre de la tarda i els de Cal Figarot van descarregar amb seguretat el 4 de 7 amb l’agulla, el 4 de 8, la torre de 7 amb figuereta, el 3 de 8 i tres pilars de 5. A les set de la tarda van tornar a l’espai reservat per les seves actuacions i van repetir la mateixa actuació pel mateix ordre, això sí, en cada actuació les alineacions de castellers del tronc i de la canalla va ser diferent i es van veure força debuts en certes posicions.
A l’endemà, diumenge 19, tot i que a dos quarts de dues, l’hora prevista per la tercera actuació, plovia de forma intermitent es va iniciar l’actuació i aquí es va produir la sorpresa del viatge, i una de les sorpreses de la temporada, ja que el 4 de 7 amb l’agulla va quedar en intent. El castell es va tornar a provar i en aquesta ocasió es va descarregar sense problemes. A continuació es va descarregar la torre de 7 i el 4 de 8 i quan era el moment de fer el 3 de 8 es va haver de suspendre l’actuació per la intensitat de la pluja. L’última de les actuacions va tenir lloc a dos quarts de sis de la tarda i es van poder veure un altre 4 de 7 amb l’agulla i un 4 de 8 abans de que la colla es desplacés fins l’escenari principal del Festival on actuaven les principals estrelles musicals, i van continuar l’actuació amb un pilar de 4 caminant, una torre de 7 amb figuereta, un 3 de 8 i un pilar de 5 de comiat.
Després de cada actuació als castellers els quedava tot el temps lliure per gaudir dels nombrosos concerts de música de tots els estils i d’un gran nombre d’espectacles, de propostes culturals, lúdiques i gastronòmiques que oferia el festival.
El dilluns 20 els 130 membres de l’expedició dels Castellers de Vilafranca van anar a Amsterdam on van poder visitar el centre històric de la bonica ciutat dels canals del nord, fins l’hora de marxar a l’aeroport de Schiphol per tornar a casa.