Els Castellers de Vilafranca van organitzar dissabte 14 de maig la segona edició del concurs de castells entre colles d’instituts, el JoVerd. Un total de 8 colles hi van participar i els guanyadors van ser els Bordegassos de l’IES Alt Penedès de Vilafranca.

Joverd 2011

La seu dels vilafranquins, Cal Figarot, es va omplir dissabte al matí de més de 250 joves de la comarca, tots ells estudiants dels instituts i col·legis on s’impartiex educació secundària a l’Alt Penedès. Les colles van ser: els Xiquets de l’Eugeni, els Aixecats de Sant Elies, els Castellers del Milà, els Bordegassos de l’Alt Penedès, els Marrecs de Sant Josep, els Bocaterrossos de l’Alt Foix, la Colla Vella i Jove dels minyons del Montagut i els Castellers del Foix. Cada colla va haver de fer diversos pilars de 2, un pilar de 3 treient el baix i un pom de dalt. A més, cada centre havia d’haver preparat una altra estructura. Al final, es va celebrar un torneig d’estirar la corda per conèixer la colla guanyadora, que van ser els Bordegassos de l’Alt Penedès. Els Xiquets de l’Eugeni van quedar en segona posició. A més, tots els participants van rebre una samarreta amb totes les actuacions que els Castellers de Vilafranca realitzaran al llarg de la present temporada.

JoVerd’11