La revista Castells atorga a Luís Carrasco, impulsor del fet casteller a Xile, el premi a la iniciativa social durant la Nit de Castells.

Pom de dalt del segon 3d7 dels Castellers de Lo Prado

El passat 30 d’abril es va celebrar a Mataró la V Nit de Castells organitzada per la revista Castells, editada per Utopia Global. Allà s’hi van trobar totes les colles de Catalunya per celebrar l’inici de la present temporada i fer un repàs al que va donar de sí la temporada passada. Els Castellers de Vilafranca també hi van participar i, a més, van recollir el premi que la revista va atorgar als Castellers de Lo Prado, que originàriament havia de rebre Luís Carrasco, però que finalment va rebre tota la colla xilena. Josep Cabré, president dels Verds entre els anys 2002 i 2007, va recollir el premi que serà enviat a Xile. Durant l’acte, Josep Cabré va llegir quatre ratlles escrites per Luís Carrasco on donava les gràcies per la distinció d’aquest premi.

La revista Castells va decidir donar el premi a una iniciativa social als castellers de Lo Prado i, en general, a tots els castellers xilens pel que han aportat els castells a les zones on s’han treballat. A Xile els castells s’utilitzen com a mètode de cohesió social per una societat molt desmembrada i on la canalla té un alt risc d’exclusió. Els castells han servit per reconstruir els vincles entre diferents generacions i capes socials a les zones on s’han introduït.