Els Castellers de Vilafranca estan preparant per l’actuació de Fires de Maig d’aquest diumenge 15 dues estrenes: el 3d9f, el primer d’aquesta temporada, i l’inèdit 7d8.

7d7 dia del graller

Aquest diumenge dia 15 a dos quarts d’una del migdia es realitzarà a la Plaça de la Vila de Vilafranca l’actuació de Fires de Maig. Els Verds compartiran plaça amb els Xicots de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca i com a colla convidada els Castellers d’Altafulla. Els de la camisa verda tenen com a principals objectius el primer castell de 9 de la temporada i el primer 7d8.

Fa setmanes que els vilafranquins estan preparant aquestes dues estructures. Són diverses les ocasions que s’han assajat peus de 3d9f i ens els dos últims assaigs de divendres s’han col·locat els sisens del castell. Pel que fa a l’inèdit 7d8, s’han fet moltes proves de tronc fins a cassoleta i divendres passat es va muntar sobre la pinya fins a dosos. Cal esperar el que resta d’assajos aquesta setmana, però tot indica que a l’actuació de diumenge s’estrenaran aquests dos castells, el 3d9f com a primer de la temporada i el 7d8 com a primer de la història. Aquests dos castells probablement aniran acompanyats del 4d8a. Pel que fa al pilar, falta veure com evolucionen els assaigs d’aquesta setmana per decantar-se a favor del de 6 o del de 7 folrat, que també significaria una nova estrena aquesta temporada.

Aquest cap de setmana de Fires de Maig està farcit d’actes dels Castellers de Vilafranca. Dissabte 14 es celebrarà la segona edició del JoVerd i diumenge s’han programat els actes següents: l’Esmorzar de Veterans a les 10h, esmorzar per la canalla i inauguració del mural de Lluís Masachs a les 11h, l’exposició del nou autocar personalitzat de la colla a davant de Cal Figarot i la descoberta de la placa commemorativa de la primera td8 descarregada de la història a les 12.15h a la Plaça de la Vila. A més, divendres 13 a dos quarts de 9 del vespre es realitzarà la presentació dels nous castellers.