Els Castellers de Vilafranca organitzen aquest dissabte 14 de maig a Cal Figarot la segona edició del JoVerd, el concurs entre colles castelleres dels centres d’educació secundària de l’Alt Penedès.

pinya en la primera edició del joverd

El JoVerd és el punt i final d’un programa que ja fa uns mesos va començar a cada un dels instituts i escoles que imparteixen educació secundària a la comarca. Des dels Castellers es va contactar amb tots els professors d’Educació Física i es va concretar un taller de castells a cada centre. Els tallers van estar dirigits pel Sotscap de Colla dels vilafranquins, Toni Bach. Individualment, cada centre ha anat treballant, juntament amb els professors, les estructures que se’ls ha demanat per participar al JoVerd: diversos pilars de 2, un pilar de 3 traient el baix, un pom de dalt i una estructura a escollir. Al finalitzar, es decidirà quina colla és la guanyadora mitjançant una estirada de corda.

Seran un total de nou centres que imparteixen educació secundària els que participaran al II Concurs de colles d’instituts, el JoVerd’11. Aquestes colles seran de l’IES Alt Penedès, IES Eugeni d’Ors, IES Milà i Fontanals, el Montagut, Sant Elies, IES El Foix (Sta. Margarita i els Monjos), CES Alt Foix (St. Martí Sarroca), Sant Josep (Sant Sadurní d’Anoia) i l’Intermunicipal Alt Penedès (Sant Sadurní d’Anoia). Els caps de colla de cada un dels centres estan convocats a les 10h a Cal Figarot. A dos quarts d’11 es realitzarà el sorteig i a les 11h començarà el concurs. Cada una de les colles estarà formada pel voltant d’uns 30 membres. El JoVerd està dirigit a l’alumnat de 1r de Batxillerat, tot i que també està obert als estudiants dels cursos d’ESO.

La primera edició del JoVerd, l’any passat, va deixar molt bones sensacions, ja que es va poder apreciar una entrada satisfactòria de nois i noies a la colla durant la temporada. Aquest any es segueix pel bon camí, perquè abans de celebrar-se el JoVerd’11 ja s’han pogut veure cares noves de gent jove als assaigs.