verd_sobre_blau_006

Aquest dimarts a la tarda els Castellers de Vilafranca han presentat el documental Verd sobre blau. Els castells des de dins que el proper diumenge 1 de maig s’estrenarà al Teatre de Cal Bolet de Vilafranca.

 

El documental, dirigit per Pep Puig i coproduït per Magnètic Films i Televisió de Catalunya, vol oferir una visió del món dels castells a través de les experiències personals de diferents membres dels Verds. A partir dels Castellers de Vilafranca i el seguiment que en fa durant tota una temporada, Pep Puig tracta diferents aspectes del món casteller i el pretén apropar al telespectador. La temporada escollida per fer el seguiment de la colla va ser la del 2008, coincidint amb la celebració del 60è aniversari dels Castellers, però tal i com ha afirmat Puig, els temes que es tracten podrien haver estat gravats durant qualsevol altre any. Parla dels de la camisa verda, però sobretot parla de castells a través de castellers, i d’aquesta manera el documental no es queda a Vilafranca.

Amb un total de 100 hores de gravació i una seixantena d’entrevistes a castellers i gent relacionada amb la colla, el producte final que Pep Puig i Magnètic Films ens ofereixen és un documental de 65 minuts de durada on els narradors són els propis membres dels Verds i el fil argumental una temporada castellera.

L’estrena de Verd sobre blau. Els Castells des de dins tindrà lloc aquest proper diumenge 1 de maig al Teatre de Cal Bolet de Vilafranca. Es faran tres projeccions al llarg de la tarda i vespre: a les 17.30h, a les 19.00h i a les 20.30h. L’estrena és oberta a tots els castellers, socis, vilafranquins i afeccionats que ho desitgin i l’entrada és gratuïta. El DVD que es podrà adquirir també tindrà extres de les actuacions destacades de la temporada 2008 i la subtitulació al castellà i a l’anglès.

Aquí podeu veure les fotografies de la roda de premsa de presentació.