Ja estan obertes les votacions per seleccionar al Català de l’Any. Des dels Castellers de Vilafranca s’ha engegat una campanya perquè el cap de colla David Miret rebi aquesta distinció.

candidatura david miret català de l'any

Després de rebre el premi Penedesenc 2010, atorgat per la Jove Cambra Internacional de Vilafranca, un bon gruix de castellers van pensar que el Cap de Colla dels Castellers de Vilafranca, David Miret, podria optar a rebre la distinció de Català de l’Any 2010, després dels èxits aconseguits la passada temporada per la colla de la camisa verda i per ser l’any que els castells van ser nomenats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Durant el 2010 el David Miret va liderar els Castellers de Vilafranca cap a la consecució del vuitè Concurs de Castells de Tarragona (el cinquè consecutiu) i a completar la millor temporada de la història. Com a colofó, a la diada de Tots Sants els Verds, amb David Miret al capdavant, van aconseguir descarregar per primera vegada a la història la torre de vuit. D’aquesta manera van aconseguir completar la millor actuació amb tots els castells descarregats. Per aquest i molts altres motius, la colla creu que David Miret es mereix ser distingit com a Català de l’Any 2010.

Aquesta setmana s’ha iniciat la primera fase de l’elecció. Fins el dia 16 d’abril tothom pot proposar a qui vulgui per Català de l’Any a través de tres canals: per www.cataladelany.cat, a través de sms o bé trucant al 905 44 60 40. Tota la informació la podeu trobar a www.cataladelany.cat . A partir del dissabte 16 d’abril, El Periódico seleccionarà els deu primers candidats i s’iniciaran les eliminatòries.

Els Castellers de Vilafranca han creat un grup a la xarxa social Facebook per poder donar a conèixer la campanya: http://www.facebook.com/pages/David-Miret-catal%C3%A0-de-lany-2010/175136782502767?sk=wall&filter=1