estadistiques

 

Aquesta setmana s’ha posat en funcionament la base de dades dels Castellers de Vilafranca amb totes les actuacions de la colla i estadístiques de tot el món casteller

Des de l’apartat actuacions de la web de la CastellersdeVilafranca.cat es pot accedir als més de 7000 castells que ha aixecat la colla al llarg de 63 anys, permetent cercar-los per diada, població, dates, resultat i castell.
D’altra banda la web també compta amb un extens apartat d’estadístiques on s’hi poden trobar els 100 millors castells, les 100 millors actuacions i la comparativa de les millors temporades de les cinc colles que han completat un castell de gamma extra. Per tal de puntuar les actuacions es fa servir una variació de la taula del Concurs de Castells que incorpora el 5d8a i sempre es puntuen 3 castells i un pilar per actuació. Per realitzar la comparativa de les temporades es comptabilitzen tots els castells fets per les colles a partir de la torre de vuit amb folre carregada.
Els Castellers de Vilafranca volen agrair els cronistes castellers Pere Ferrando i Pep Ribes per la col·laboració en el procés de creació de la base de dades.