Des de l’any 2006, els Castellers de Vilafranca estem adherits al programa Voluntariat per la llengua que promou el Consorci per a la Normalització Lingüística per facilitar que persones que tenen coneixements bàsics de català trobin espais per parlar-lo, i que les persones catalanoparlants no canviïn de llengua innecessàriament. En aquesta circular us informem de les característiques principals del programa i del que heu de fer per participar-hi, i no cal dir que us animem a fer-ho.

voluntariat per la llengua

Què és Voluntariat per la llengua?
Voluntariat per la llengua posa en contacte una persona que parla habitualment català (voluntari) amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo (aprenent), perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat.

Com hi participem els Castellers de Vilafranca?
Arran de l’adhesió, la colla promou la participació de castellers com a voluntaris i aprenents; organitza actes que fomenten els valors del programa i facilita la incorporació de persones nouvingudes a la colla com a factor de convivència. D’aquesta manera, creiem que la colla referma la important incidència social que té a Vilafranca, al Penedès i al país.

Vols participar-hi?
L’únic compromís que s’adquireix és trobar-se amb una altra persona, una hora a la setmana, durant un mínim de deu setmanes.
Aquestes trobades es fan fora de l’aula, en espais que habitualment serveixen per trobar-se i xerrar, com, per exemple, a Cal Figarot mateix. La persona voluntària no ha de fer de professor; només cal que conversi en català amb la persona amb qui es trobi. La persona aprenenta no és un alumne; només cal que entengui el català i el parli una mica per poder conversar amb la seva parella.

Amb quina persona podeu contactar?
A la colla hi ha una persona que us informarà del programa i també us facilitarà fitxes per poder-vos-hi inscriure. Us heu d’adreçar a la Jasmine Cadena.

També podeu dirigir-vos a:
Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès
C. de Pere el Gran, 32
Tel. 93 890 61 79
De dilluns a divendres, de 10 a 14 h

vxl.vilafranca@cpnl.cat

Vilafranca del Penedès

Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf
www.cpnl.cat