Divendres passat 25 de febrer la castellera xilena Daniela Arias va fer una conferència a la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, per explicar l’experiència castellera a Xile.

daniela cal figarot

 

 

La xerrada va comptar amb la presència d’unes 50 persones que van poder conèixer com s’estan vivint els castells a Xile explicat des de dins. A més, Daniela Arias és psicòloga i ha treball durant molt de temps els aspectes socials i integradors dels castells, que també va tenir l’oportunitat d’explicar divendres passat a Cal Figarot. La conferència també va comptar amb la participació de Francesc Moreno i Josep Maria Mateu, que el passat novembre van viatjar a Xile per perfeccionar la tècnica de les colles i ajudar a què els Castellers de Lo Prado aconseguissin el seu primer castell de 7, un 3d7. El Sotscap de Colla dels vilafranquins, Toni Bach, també va explicar l’experiència viscuda a l’expedició dels Verds que el desembre va participar al Fòrum de les Cultures de Valparaíso.