conferència daniela arias

Divendres vinent, dia 25 de febrer, la castellera xilena Daniela Arias farà una xerrada a la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, a les 9 del vespre, on parlarà del moment actual de l’experiència castellera xilena vista des de dins. Estarà acompanyada pels castellers de Vilafranca Francesc  Moreno “Melilla” i Josep Maria Mateu, que el passat novembre van estar tres setmanes a Xile perfeccionant la tècnica i l’organització dels Castellers de Lo Prado (amb el resultat d’aconseguir el primer castell de 7 xilè). També parlarà el sots-cap de colla dels Verds, Toni Bach, cap de l’expedició dels castellers de Vilafranca que va participar al Fòrum de les Cultures a Valparaíso a primers de desembre. La conferència s’oferirà a la Sala Noble de Cal Figarot.

Daniela Arias és psicòloga i membre, des dels seus inicis, dels Castellers de Xile. Ha treballat molt els aspectes socials i integradors dels castells. Va fer una ponència molt interessant sobre aquest tema al Simposi Casteller celebrat recentment a Valls per les Festes de la Candela.