IMG_8213

Els Castellers de Vilafranca van organitzar una rebuda sorpresa als pilots penedesencs del Dakar Sabaté i Cañis


 
El dimecres 19 de gener a les 5 de la tarda arribaven a l’aeroport del Prat Josep Sabaté i Josep Ramon Cañis, pilot i copilot respectivament de l’equip penedesenc Quadafons que va aconseguir completar el Rally Dakar 2011.
En la seva primera participació al Dakar en la categoria de camions, Sabaté i Cañis van aconseguir un fantàstic resultat arribant en la posició número 24 d’un total de 72 camions que van prendre la sortida a Buenos Aires el dia 1 de gener, amb el mèrit afegit que el seu camió Mercedes Benz havia estat preparat per ells en tot els aspectes.
De l’aeroport del Prat, el seus familiars i amics els van portar fins a Cal Figarot, on els Castellers de Vilafranca els havien preparat una festa sorpresa. Els Verds van rebre els herois del “camió casteller” del Dakar amb música de gralles i un pilar de benvinguda. Seguidament van ser els dos homenatjats els que van parar un pilar a segons cadascun, lluint el mocador casteller i l’escut de la colla en la seva samarreta de competició del rally.
Després de fer les primeres declaracions pels mitjans de comunicació locals i comarcals i de nombroses fotos amb els seus seguidors, Sabaté i Cañis i tota la comitiva es van dirigir a la sala del restaurant de Cal Figarot on el cap de Colla i el president dels Casteller els van obsequiar amb una figura de la torre de 8 amb folre, el castell que tan havien passejat amb el seu camió durant 3 setmanes per terres argentines i xilenes amb molt de ressò mediàtic.
Seguidament els representants dels Verds els van dirigir unes paraules de felicitació als pilots els quals van respondre agraint a tots els presents el seu suport. Amb un brindis amb cava del Penedès, un pica-pica i mes fotos dels protagonistes amb la medalla del Dakar es va cloure la festa de benvinguda.
A partir d’ara, la intenció dels pilots és exposar el “camió casteller” en diverses celebracions i esdeveniments del país, entre elles les Fires de Maig de Vilafranca, i no descarten repetir l’experiència si aconsegueixen més suport de les institucions i empreses del Penedès i de Catalunya.
Fotografies de la benvinguda a Cal Figarot: