La delegació dels Castellers de Vilafranca que el passat dimarts es va desplaçar a Xile ja ha fet les primeres actuacions i demostracions al país llatinoamericà.

Els Verds ja han realitzat les primeres actuacions per terres xilenes. Dimecres van actuar a l’Escuela Naval on van alçar el 3d6 net i la td6, el 3d6 i el 4d6 amb gent de l’acadèmia naval a baixos, pinya, un segon i un terç, i dos pd4, una td6 neta, un pd5 i un pd4 ps amb una enxaneta xilena no castellera.

Dijous van actuar a Cerro Barón, on van comptar amb la participació a la pinya dels cadets de l’Escuela Naval. Van alçar el 3d6 net, la td6 amb figueretes a dosos i terços i amb cadets de l’Escuela Naval a baixos i a un segon, el 4d5a net amb dos baixos cadets, la td6 neta i un pd5. A les 20.00 hores van actuar a l’Estadio Español, on ja hi havien actuat fa tres anys. Van comptar amb l’ajuda de membres del club a la pinya, i van alçar la td6 neta, el 4d5a net, un pd5 i un pd4 amb un segon del club de l’Estadio Español.

Per aquest divendres tenien previst fer la recepció oficial a l’ajuntament de Valparaíso i fer una visita turística. A més, a les 18.00 hores (a les 22.00 hores a Vilafranca) han actuat a la Plaza Soto Mayor de Valparaíso juntament amb 90 castellers de Lo Prado i amb uns 30 cadets de l’Escuela Naval.