Aquest dimecres 24 de novembre s’ha presentat a Cal Figarot l’Himne dels Castellers de Vilafranca Amunt verds!. El tems ja va ser presentat a tots els castellers el passat dia 13, durant el Sopar de la Colla, on va ser rebut amb gran entusiasme per tots els assistents.

Aquest dimecres s’ha fet la presentació oficial de l’Himne dels Castellers de Vilafranca Amunt Verds! a la seu social de la colla, Cal Figarot. A l’acte hi ha participat el lletrista, Ricard Rafecas, i el compositor de la música, Lluís Giménez, a més del Cap de Colla i del President de la colla, David Miret i Miquel Ferret. Ricard Rafecas ha explicat el procés com s’ha elaborat la lletra, explicant estrofa per estrofa el sentit amb què ho va escriure. Per la seva banda, Lluís Giménez ha explicat de quina manera va compondre la música, on hi ha introduïts elements del Toc de Castell (el so de la gralla i el timbal que acompanyen als castell al moment de fer-se) mesclats amb el ritme pop de la peça. A més, ha afirmat que d’aquest himne se’n poden fer altres versions amb estils de música diferents. La versió definitiva és interpretada per Farners Puente, cantant del grup La Banda del Drac.

Tant el Ricard Rafecas i Lluís Giménez s’han mostrat molt agraïts per haver tingut l’oportunitat de realitzar aquest himne. Els dos són persones molt vinculades a la colla: el Ricard Rafecas és casteller des de fa molts anys i el Lluís Giménez és un dels grallers habituals de la colla amb el grups Els Vernets, també des de fa força temps.

El dia del Sopar de la Colla, el passat dissabte 13 de novembre, l’Himne dels Castellers de Vilafranca va ser presentat a tots els castellers i assistents al sopar, on va rebre una gran acceptació i entusiasme. L’himne es va presentar amb format de videoclip, en el què apareixen imatges dels moments més importants de la història de la colla. Des d’aquell dia l’himne ha estat present a les xarxes socials i ha sonat en diverses ocasions a mitjans de comunicació.