Aquest dimarts 16 de novembre, Francesc Moreno, Melilla, i Josep Maria Mateu emprenen un viatge a Xile que duarà al voltant d’un mes amb la finalitat d’ajudar a les colles de Lo Prado i Cerro Navia a aconseguir castells de 7.

castellers de vilafranca a xile

El Cap de Colla dels Castellers de Vilafranca entre els anys 1995 i 2003, Francesc Moreno –conegut com el Melilla-, i el soca-rel Josep Mª Mateu viatgen aquest dimarts 16 de noviembre a Xile per fer-hi una estada que durarà al voltant d’un mes. Durant aquestes setmanes, els dos representants dels Verds intentaran explotar el potencial les colles de Lo Prado i Cerro Navia per aconseguir l’objectiu de poder fer castells de 7. Ja fa uns mesos que aquestes colles castelleres xilenes van demanar als Castellers de Vilafranca un viatge com aquest per formar-los tècnicament. A més, també mantindran contactes amb altres colles xilenes i realitzaran xerrades a universitats i centres educatius explicant els castells i el que representen. Francesc Moreno i Josep Mª Mateu s’han endut de Vilafranca diversos materials, com vídeos d’aquest Sant Fèlix, del Concurs, de la td8 de Tots Sants, etc., i altres vídeos gravats a assaig mostrant tècniques castelleres diverses.

Aquesta espècie d’entrenament que el Melilla i el Josep Mª Mateu faran a Xile les properes setmanes finalitzarà amb el viatge a Valparaíso que una vintena de Castellers de Vilafranca realitzaran durant la primera setmana de desembre per participar als actes de cloenda del Fòrum Universal de les Cultures a la ciutat xilena.