manneken pis castellers de vilafranca

El passat cap de setmana una delegació institucional dels Castellers de Vilafranca es va desplaçar a Brussel·les per vestir la famosa estàtua del Manneken Pis de casteller.

 

La delegació vilafranquina, formada per membres de l’Equip Directiu i de la Tècnica de la colla, més expresidents i excaps de colla, i un pilar de 5, va ser rebuda a l’Ajuntament de la capital belga en una recepció oficial amb la Confraria del Manneken Pis i un representant del consistori. Allà, la colla va fer entrega del vestit i va rebre el diploma que acredita la donació. A continuació, es va realitzar un pilar de 5 amb la bandera de la ciutat a la Gran Place, i un altre amb la senyera davant del Manneken Pis. A més, es va alçar un pilar de 4 per sota amb una reproducció de l’estàtua.

El Manneken Pis és l’escultura d’un nen que es troba situada a la Grand Place de Brussel·les i que en diferents ocasions s’ha vestit amb la roba d’algun personatge o entitat significatives. El 1756 se li va regalar el primer vestit, en honor a Maximilien de Bavière. Més tard, l’exèrcit francès li va robar el vestit, i per fer-se perdonar, Lluís XV li regala el segon vestit. Els Castellers de Vilafranca li van regalar el vestit número 855, que va representar el 5è vestit català que el Manneken Pis ha lluït (el 1954 es va oferir el vestit de català de Perpinyà, el 1979 el de pastor català, el 1994 el de jugador del Barça i el 2002 el de l’Esbart Dansaire de Lleida). Tots aquests vestits es guarden al Museu del Manneken Pis. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració dels Castellers de Vilafranca amb el Casal Català de Brussel·les.

Els Castellers de Vilafranca volen reforçar, a través d’aquesta experiència a Brussel·les, la candidatura dels castells per ser reconeguts Patrimoni Immaterial de la UNESCO, a part de donar a conèixer el fet casteller més enllà de les fronteres catalanes.

Aquí podeu veure’n els detalls de l’actuació i les fotografies.