Els Castellers de Vilafranca acaben de guanyar el Concurs de Castells de Tarragona. Aquest ha significat el 5è Concurs consectutiu que s’endú la colla de la camisa verda.

campions concurs castells de tarragona 2010

Avui a les 10 del matí començava una nova edició del Concurs de Castells, i els Verds s’havien plantejat el màxim per el dia d’avui. L’objectiu era un: guanyar. Per començar la jornada, els vilafranquins han alçat el seu talismà particular, el 4d9fa. Fa molts anys que els penedesencs obren les grans actuacions amb aquesta construcció, i avui tampoc ha fallat. Ha estat un quatre precisós, quiet, sense problemes que el fessin parillar. A la descarregada del quatre, s’ha deixat veure l’agulla, impecable com porten tota la temporada i els últims anys demostrant els de Vilafranca. Castell descarregat i a pensar en la segona ronda. Els Castellers de Vilafranca han alçat com a segon castell el pd8fm. Tot i que a priori era el castell més segur del dia d’avui, després d’haver-ne descarregat quatre aquest any, el d’avui ha quedat en carregat. Però la colla no ha defallit, i a la tercera ronda, conscients que el castell que alcessin podia significar el cop final al Concurs, han alçat el 5d9f. Ha estat un cinc treballat, però l’amició de la colla i les ganes de guanyar han aconseguit descarregar el castell. Ja amb pràcticament el Concurs guanyat, els Verds han intentat la td8, que a l’entrada de dossos ha cedit. De ben segur, la torre d’avui no ha demostrat tot el treball que els de la camisa verda havien fet a assaig amb aquesta construcció. Una vegada arribats a aquest punt, tot ha sigut eufòria i rauxa. Els Castellers de Vilafranca acabaven de guanyar el 5è Concurs de Castells de Tarragona consecutiu, i el 8è de la seva història.

OBJECTIU V complert; 10 anys d’èxit.

Aquí podeu veure totes les fotografies de l’actuació