El passat cap de setmana els Castellers de Vilafranca van desplaçar-se fins a Lió per participar als actes de la campanya Catalunya a França, que durant tot aquest any l’Agència Catalana de Turisme organitza a diferents ciutats franceses. Del 3 al 5 de setembre era el torn de Lió.

 

Al voltant d’uns 140 castellers van marxar, tot just acabada la Festa Major de Vilafranca, a Lió. Es van desplaçar cap a la ciutat francesa amb tres autocars; dos d’ells eren els personalitzats de la colla. Una vegada allà, els Castellers de Vilafranca van actuar en 4 ocasions diferents. La primera d’elles va ser divendres 3 de setembre tot just arribats a Lió. En aquella actuació, els de la camisa verda van descarregar el 3d7, el 5d7, el 4d7, la td6 i quatre pd4. Les altres tres actuacions es van repartir durant el dissabte 4 de setembre. La primera va ser a dos quarts d’una del migdia, i l’actuació va ser la següent: 4d7a, itd7, 3d7, 4d7 i tres pd4. La següent actuació va ser a les quatre de la tarda, i el resultat va ser el següent: 3d7, 4d7, td6 i pd5. Per últim, la darrera actuació de les quatre va ser a les sis de la tarda, amb el balanç següent: dos pd4, 4d7a, 3d7, 4d7, td6, tres pd4 i dos pd5 –un d’ells amb la senyera-. Totes les actuacions es van realitzar a la Place de la Republique.

Podeu trobar totes les fotografies del viatge i les actuacions a Lió a la galeria de fotografies.

Els dos pilar de 5 realitzats a l'última actuació a Lió