govindas mumbai

fotografies

 

Una delegació de 12 Castellers de Vilafranca participen per primera vegada a la gran festa dels govindes.
Els castellers es reuneixen amb els responsables locals per portar-hi la colla l’estiu de l’any que ve.

El dia 1 de setembre a la matinada una delegació de Castellers de Vilafranca van viatjar a la ciutat índia de Mumbai, capital de l’estat de Maharashtra, per actuar a la festa del Dai Handi la festa dels govindes (castellers indis) que es té lloc cada any, en una data diferent, en el marc de la festa religiosa del Janmashtami que celebra el naixement de la divinitat Krishna.
Aquest any la festa del Dai Handi va tenir lloc el 2 de setembre, a tocar de la Festa Major de Vilafranca, però tot i així, els Verds no van deixar passar l’oportunitat de ser-hi presents i enfortir encara més els lligams amb els mandals (colles) de govindes que ja es van iniciar l’estiu de 2006 amb el viatge del casteller Fèlix Miret i que van culminar amb l’actuació d’una delegació de govindes i dels Castellers de Vilafranca a la plaça de la Vila de Vilafranca el novembre de 2006.
La delegació dels Castellers de Vilafranca estava formada per l’equip de pilaners habitual i les mans necessàries per poder bastir el pilar de 5. L’actuació dels verds va tenir lloc a la ciutat de Thane, de l’àrea metropolitana de Mumbai, en una de les places amb més públic, ambient i repercussió mediàtica de les centenars que hi ha que concentren els mandals de govindes. Al migdia, els castellers van oferir el pilar de 5 amb la senyera i a la tarda van realitzar el pilar de 4 aixecat per sota, caminant i girat, i a continuació van tornar a fer el pilar de 5.

Ambdues aparicions, intercalades entre les nombroses construccions dels govindes, van causar una gran expectació i interès per part dels govindes i els mitjans de comunicació, especialment per la tècnica castellera i pel fet de que fossin realitzades per persones d’origen tan llunyà al seu com Barcelona.
Els verds van poder seguir com a convidats d’excepció els múltiples intents de pilars de 6, 7, 8 i fins i tot van poder presenciar l’únic pilar de 9 a l’estil govinda carregat de tota la jornada.
La delegació de castellers va tornar el dia 5 de setembre a la tarda després de realitzar diverses visites culturals a Mumbai i d’haver mantingut converses amb els organitzadors de la festa dels govindes a Thane per portar els Castellers de Vilafranca a l’Índia l’estiu de 2011 amb la intenció de realitzar-hi grans castells.