Els Castellers de Vilafranca van descarregar dimecres a la tarda el 3d9f dins dels actes de celebració del 75è aniversari del Vinseum. La plaça Jaume I torna a ser de nou 121 anys després.

 

3d8f a Jaume I

 

Els Verds van actuar dimecres 25 d’agost a la plaça Jaume I, en motiu de la celebració del 75è aniversari del Vinseum. Els de la camisa verda van actuar juntament amb els Xicots de Vilafranca. Els Falcons de Vilafranca també hi van ser presents amb un pilar al finalitzar l’actuació.

Aquesta actuació va ser molt útil per acabar de rodar castells de cara a la Festa Major. A la primera ronda van descarregar el 3d9f. Després de 121 la plaça Jaume I va tornar a ser de 9. L’any 1880 s’hi van realitzar dos 3d9f a l’entrada d’ofici. A la segona ronda, els vilafranquins van descarregar el 5d8 i, a la tercera, el 4d8a. A l’hora de l’espadat, es va optar pel de 7 folrat.

Una vegada va finalitzar l’actuació davant de la Basílica de Santa Maria, es va realitzar la inauguració de la nova rambla de Sant Francesc. Els Castellers de Vilafranca hi van alçar un pilar.