Una de les novetats dels Castellers de Vilafranca en la Festa Major d’aquest any és que els acompanyarà la colla de grallers de l’Arboç Els Cofins en totes les seves cercaviles, processons i actuacions previstes pels dies 29, 30 i 31 d’agost.

Diversos compromisos personals i professionals han impedit que les colles de grallers de Vilafranca que habitualment acompanyen els Verds en les seves actuacions puguin participar en la Festa Major d’enguany. Per aquest motiu, la Junta dels Castellers de Vilafranca ha optat per la contractació d’una colla de grallers solvent del Penedès, amb experiència contrastada en actuacions castelleres i actes de Festa Major com són Els Cofins de l’Arboç.

Apunts biogràfics dels Cofins

 
Els grallers Els Cofins es van formar a finals del 2006 arran dels diversos contactes sorgits a l’Escola Municipal de Música Tradicional del Penedès que hi ha a la vila de l’Arboç. El nom del grup prové d’una paraula típica penedesenca: un cofí és un estri d’espart de forma circular que s’utilitzava per premsar les olives i obtenir l’oli.
Els membres del grup són quatre: Conrard Arnan (gralla dolça), Júlia Solé (gralla dolça), Cristina Guasch (gralla baixa) i Gerard Guasch (timbal). El seu repertori es basa tant en música de carrer com de peces de concert, per tal d’adaptar-se així als diferents ambients on la gralla pot ser present. És aquesta facilitat per adaptar-se els ha portat a participar en diverses festes majors d’arreu de Catalunya acompanyant diferents balls, entremesos i colles castelleres.
Ben segur que amb Els Cofins els Castellers de Vilafranca estaran d’allò més ben acompanyats i animats en totes les actuacions, cercaviles i processons de la Festa Major de Vilafranca del 2010.
Els Cofins de l'Arboç