Castellers de Vilafranca: 5d8c, 3d9f, 4d8a, pd7f, 6pd4.
Els Verds van actuar dissabte 31 d’agost a la plaça de la Vall del Castell de Vilafranca. El motiu de l’actuació era la festa del carrer Màrtirs Street, actuació que fa molt anys havia esdevingut molt important. Els de la camisa verda van actuar acompanyats de la Jove de Sitges i dels Castellers de Barcelona.
A la primera ronda, els de Vilafranca van optar pel 5d8. El castell va pujar molt tranquil, però després de la segona aleta, es van despenjar les dues canalles. La resta de tronc es va descarregar sense problemes, però els Castellers de Vilafranca, tal i com van anunciar a principi de temporada, només van considerar el castell com a carregat. A la segona ronda, van afrontar el 3d9f que va significar el desè de la temporada, tots descarregats. A la tercera, el castell elegit va ser el 4d8a, i a l’hora de l’espadat es va optar pel de 7 folrat. El pilar es va mostrar segur en tot moment. Per posar punt i final a l’actuació de Màrtirs Street, es van alçar cinc pilars de 4.

Sopar del peu i actuació de joves

Una vegada va finalitzar l’actuació, al jardí de la seu social dels Verds, Cal Figarot, es va celebrar el tradicional Sopar del Peu. Enguany es va arribar a la divuitena edició del sopar. Hi van assistir al voltant d’unes 60 persones que van poder gaudir d’una bona vetllada. Aquest any, el regal va ser una gorra verda amb una inscripció que deia “18è Sopar del Peu”. Una vegada es va acabar el sopar, va haver-hi una estona de ball per tots els assistents.
A més, diumenge 1 d’agost, la Colla Jove dels Castellers de Vilafranca, formada per la canalla i el jovent dels de la camisa verada, va actuar a l’Arboçar, en motiu de la Festa Major de la localitat penedesenca. Els joves van realitzar un 3d5, un 4d5a, una td5, un 3d5a i un pd4. Tots els castells, excepte el pilar, van ser nets, és a dir, sense pinya.
El proper cap de setmana els Castellers de Vilafranca viatjaran a Cracòvia per participar als actes de XXIIIè Aplec Internacional de la Sardana i mostra de grups folklòrics. El viatge serà del 6 al 10 d’agost, i els de Vilafranca actuaran el divendres 6, dissabte 7 i diumenge 8. Pel que fa a la propera actuació a Catalunya, aquesta serà diumenge 15 d’agost a la Bisbal, compartint plaça amb la Colla Vella Xiquets de Valls i la Colla Joves dels Xiquets de Valls. L’actuació serà al carrer Doctor Robert a la 1 del migdia.