Els Castellers de Vilafranca van aprofitar la diada de Cal Figarot per celebrar els 500 castells de 9 descarregats. Van completar una molt bona actuació que els ha de servir per preparar els propers compromisos

 

 

Els Castellers de Vilafranca van actuar dissabte a la diada de l’aniversari de Cal Figarot, on, a més, van organitzar diverses activitats al llarg de la tarda castellera. A les 6 de la tarda, Dolors Rovira va presentar el seu primer conte infantil, “El Viatge de la Shalaka”, que narra la història d’una nena índia i govinda que viatja a Vilafranca just per Sant Fèlix. Una vegada va finalitzar la presentació, des de Cal Figarot va començar una cercavila pel centre de Vilafranca amb bestiari i gegants arribats de diferents pobles del Penedès. Cap a quarts de 8 va començar l’actuació castellera dels Castellers de Vilafranca, que malgrat actuar en solitari, van reunir un bon gruix de camises. La tècnica dels Verds s’havia plantejat l’actuació com una bona ocasió per fer les proves necessàries de cara als propers compromisos, i les intencions no van fallar. A l’actuar en solitari, els de Vilafranca van poder realitzar fins a quatre castells, començant, en primera ronda, pel 3d8a, castell que es va mostrar molt segur i sòlid durant tota l’execució. Després de les dues ensopegades amb el pilar de 7 amb folre a Màrtirs Street i la Bisbal, els castells amb agulla eren la millor ocasió per tornar a agafar confiança amb el pilar, que no va mostrar cap incertesa. A la segona ronda els de la camisa verda van atacar el 4d9f, que a diferència de les últimes actuacions on s’havia patit més del compte, dissabte va mostrar totals garanties i sense perdre les mides en cap moment. A la tercera, un altre castell amb agulla, en aquest cas el 4d8a, i van tancar l’actuació amb un tranquil 3d9f.

Després dels pilars de comiat, va ser el moment per la celebració dels 500 castells de 9 descarregats. La festa va començar amb un castell de focs llançat des de la teulada de Cal Figarot, i a continuació, es van desplegar una pancarta al balcó i petits estendards recordant l’efemèride i citant els pobles on s’han descarregat els 500 castells iguals o superiors al 4d9f. La vetllada va acabar amb un sopar de germanor per a tots els castellers i entitats que havien participat prèviament a la cercavila i festa al jardí de Cal Figarot.

Els propers compromisos dels Castellers de Vilafranca, i abans d’arribar a la Festa Major, passen per a El Catllar i l’Arboç el proper cap de setmana. La primera de les actuacions serà dissabte a la tarda a El Catllar, on els Verds compartiran plaça amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. L’endemà, diumenge al migdia, serà el torn de l’actuació a l’Arboç, on tornaran a coincidir amb la Colla Vella i la Jove de Tarragona, a més de la colla local, els Minyons de l’Arboç.

A falta de 10 dies per la Festa Major de Vilafranca, els Verds intensifiquen els darrers assaigs que resten. Aquesta setmana, tots els assaigs –dilluns, dimecres i divendres- seran generals per tota la colla i afeccionats a partir de dos quarts de 10 de la nit al jardí de Cal Figarot. La diada de Sant Fèlix és a tocar i només s’assoliran els objectius a través del treball a l’assaig.

Podeu veure les fotografies de la diada de Cal Figarot aquí.