Els Castellers de Vilafranca van presentar diumenge passat el documental “Verd sobre blau. Els castells des de dins”, dirigit per Pep Puig.

verd_sobre_blau_014

L’estrena del documental va ser un gran èxit de públic, ja que les tres sessions que els Castellers de Vilafranca havien programat al Teatre de Cal Bolet van gaudir d’un nombre molt ampli d’espectadors. A la sortida, tots els assistents mostraven les bones sensacions que els hi havia deixat el documental.

Abans de la projecció del documental, tan el president de la colla, Miquel Ferret, com el director del muntatge, Pep Puig, van fer un breu comentari sobre el projecte i el que significava el documental pels Castellers de Vilafranca. A més, van explicar que les més de 90 hores de gravació, que s’han utilitzat pel resultat final de 65 minuts, queden a disposició de la colla. El documental ha estat coproduït per Magnètic Films i Televisió de Catalunya.

El documental “Verd sobre blau” pretén explicar el món dels castells a través dels membres d’una colla. Els protagonistes parlen de diversos aspectes que giren al voltant dels castells, com el paper de la dona, Sant Fèlix, el Concurs, els assaigs, entre molts altres. Les imatges del documental van ser enregistrades, majoritàriament, la temporada 2008, però també n’apareixen de posteriors. El fil argumental és el desenvolupament de la temporada, amb les principals actuacions i activitats dels Verds. El documental es pot adquirir pel preu de 5€, amb un 20% de descompte pels socis de la colla.

A continuació podeu veure les fotografies de l’estrena.