candela_097

Els Castellers de Vilafranca van actuar diumenge a la trobada de colles castelleres dels Països Catalans, dins dels actes de les Festes Decennals de la Candela a Valls. Els de Vilafranca van alçar-hi la td8f.

L’any 2011 és any de les Festes de la Candela, unes festes que se celebren cada deu anys a Valls. Un dels actes centrals d’aquesta celebració és la trobada de colles castelleres dels Països Catalans, que enguany es va celebrar aquest diumenge 30 de gener. Hi van participar les 56 colles existents avui en dia arreu de Catalunya, la Catalunya Nord i les Illes Balears.

La trobada va començar a les 10 del matí, hora en què estava previst l’inici de les dues cercaviles que havien de concloure a la Plaça del Blat. Els Castellers de Vilafranca van formar part de la cercavila que es va iniciar des de la seu social de la Colla Vella dels Xiquets de Valls; l’altra va començar des de la seu social de la Colla Joves. A la Plaça del Blat cada colla va alçar-hi un pilar, que en el cas dels Verds va ser el de cinc. Després dels pilars a la Plaça del Blat, les colles es van anar dirigint cap a la Font de la Manxa, on més tard es van alçar els castells i pilars conjuntament.

A l’actuació conjunta els Castellers de Vilafranca van realitzar la primera td8f de l’any i, a la ronda de pilars, van alçar el de cinc. Una vegada va finalitzar aquesta actuació, es va celebrar un dinar de germanor entre totes les colles, que es van repartir per diversos indrets de Valls.

Aquí podeu veure les fotografies de l’acutació.