Els socis de la colla aproven per unanimitat els comptes i la memòria del 2021 i el pressupost pel 2022. També aproven amb un 75,5% dels vots la modificació dels estatuts en relació amb l’escut.

Dissabte 12 de febrer, els Castellers de Vilafranca van celebrar l’Assemblea Anual Ordinària tal com marquen els estatuts de la colla. En aquesta ocasió va ser en format presencial, on hi van assistir més de 145 castellers i castelleres.

L’assemblea va arrencar amb l’informe del president, Carles Mata. Mata va fer un repàs de la gestió i les activitats que la colla va desenvolupar l’any passat així com els canvis de vicepresidències en dues àrees de la Junta Directiva. També va indicar que la colla treballa per mantenir i augmentar l’activitat castellera i social al llarg del 2022. A continuació, van presentar la memòria del 2021 i els projectes pel 2022 totes les vicepresidències de la colla: Jordi Viadiu en representació de l’Àrea Social; Llull Casanova, de l’Àrea Econòmica; Arnau Martí, de Secretaria; Josep Maria Tobella, de l’Àrea Institucional; Carles Martin, de l’Àrea de Patrimoni; i Sílvia Sabaté, Aïda Serra i Foix Martín de l’Àrea de Rendiment i Salut; i Laia Colomé, de l’Àrea de Comunicació i Màrqueting. Cal destacar que durant la resta de mandat de l’actual Junta, el casteller Albert Cabré assumirà la vicepresidència de l’Àrea Institucional, mentre que la vicepresidència de l’Àrea de Rendiment i Salut estarà en mans de les castelleres Aïda Serra i Foix Martín.

A continuació, va ser el torn de l’equip de la Tècnica de la colla. Va començar la seva exposició Jordi Masó en representació de l’Àrea de Canalla, que va explicar com va evolucionar la canalla verda al llarg del 2021 i quins són els objectius de cara a la nova temporada de 2022. El van seguir el sots-cap de colla, Ivó Jordà, i el cap de pinyes, folres, manilles, Joan Torrents, que van detallar la planificació per la temporada castellera d’aquest any. Va tancar l’Assemblea el cap de colla, Sisco Benet, amb un discurs exigent per animar a tothom a recuperar el ritme i el nivell casteller de la colla. 

Un cop finalitzades les presentacions, els socis i sòcies de la colla van avalar per unanimitat tant la gestió i els comptes del 2021, com el pressupost pel 2022. A més, també es va aprovar amb un 75,5% dels vots la modificació dels estatuts en relació amb l’escut, que s’actualitzarà amb la imatge gràfica de la colla que els verds utilitzen des de l’any 2017.