Els socis de la colla aproven per àmplia majoria la gestió i els comptes del 2020 i el pressupost pel 2021

 

Dissabte 20 de març, els Castellers de Vilafranca van celebrar l’Assemblea Anual Ordinària, tal i com marquen els estatuts de la colla. Degut a la situació de pandèmia, va ser format telemàtic, que van seguir més de 150 castellers i castelleres.

L’assemblea va arrencar amb l’informe del president, Carles Mata, i amb un homenatge als castellers i castelleres que van morir durant el 2020. Mata va fer un repàs de la gestió i les activitats que la colla va desenvolupar l’any passat i com es va anar adaptant a la crisi sanitària. També va indicar que la colla treballa per poder anar recuperant l’activitat presencial, tant castellera com no castellera al llarg del 2021. A continuació, van presentar la memòria del 2020 i els projectes pel 2021 totes les vicepresidències de la colla: Antoni Guinovart, de l’Àrea Social; Llull Casanova, de l’Àrea Econòmica; Arnau Martí, de Secretaria; Josep Maria Tobella, de l’Àrea Institucional; Marc Inglès i Carles Martin, de l’Àrea de Patrimoni; Aïda Serra, de l’Àrea de Rendiment i Salut; i Laia Colomé, de l’Àrea de Comunicació i Màrqueting.

A continuació, va ser el torn de l’equip de la Tècnica de la colla. Va començar la seva exposició el cap de canalla, Oriol Bové, que va explicar com es va gestionar la canalla durant els primers mesos de confinament i com, mica en mica, es van poder anar recuperant les activitats presencials. El van seguir el sots-cap de colla, Ivó Jordà, i el cap de pinyes, folres, manilles i puntuals, Joan Torrents, que van explicar la planificació per la tornada a l’activitat castellera tan bon punt la situació de la pandèmia ho permeti. Una exposició que va completar la co-vicepresidenta de l’Àrea de Rendiment i Salut, Sílvia Sabaté, amb la presentació del protocol Covid de la colla. Va tancar l’Assemblea el cap de colla, Sisco Benet, amb un discurs d’ànims i optimisme cap als castellers, convençut que aquest any els Castellers de Vilafranca tornaran a fer castells.

Un cop finalitzades les presentacions, els socis i sòcies de la colla van avalar tant la gestió i els comptes del 2020, com el pressupost pel 2021. En el cas de la memòria del 2020, es va aprovar amb 93 vots a favor i un en blanc, mentre que el pressupost del 2021 va tirar endavant amb 93 vots a favor, un en contra i un altre en blanc.