Els Castellers de Vilafranca organitzen una tertúlia virtual sobre com la torre de 9 amb folre i manilles del 1995 va obrir la porta al lideratge del món casteller

Dimecres 10 de juny a dos quarts de 10 de la nit i en directe pel canal de YouTube dels Castellers de Vilafranca, la colla organitza una tertúlia virtual sobre el 25è aniversari dels primers castells de gamma extra. El 30 d’agost del 1995, per Sant Fèlix i després de 13 intents, els Castellers de Vilafranca van descarregar la seva primera torre de 9 amb folre i manilles. L’endemà, van carregar el primer pilar de 8 amb folre i manilles del segle XX, mentre que l’1 de novembre d’aquell mateix any van carregar el primer 4 de 9 amb folre i agulla de la història.
Per parlar de com la torre de 9 amb folre i manilles i tots els castells que es van aconseguir aquell any van obrir la porta al lideratge del món casteller, a la tertúlia hi intervindran els caps de pinyes dels primers intents de gamma extra dels Castellers de Vilafranca: David Miret i Josep Galofré. La tertúlia estarà dirigida pel cronista casteller, Pep Ribes.