La candidatura compta amb un equip de més de 50 persones i es basarà en quatre grans pilars: el compromís, l’actitud, la innovació i la comunicació

Toni Bach i Joan Badell han presentat oficialment l’única candidatura per dirigir els Castellers de Vilafranca durant els següents quatre anys com a cap de colla i president, respectivament. En l’àmbit tècnic, la candidatura pretén seguir innovant amb les tècniques d’assaig, incidint especialment en el peu, folre i manilles, per tal de fer­los encara més eficients. L’objectiu és consolidar i augmentar el lideratge dels Castellers de Vilafranca en el món casteller. En el cas de ser escollits, la nova junta també vol crear la vicepresidència de ‘Rendiment i Salut’, que s’ocuparà de millorar el rendiment físic dels castellers, minimitzant el risc de lesions.

Un altre dels reptes plantejats és la museïtzació de Cal Figarot i la seva adaptació a les necessitats de la colla. La candidatura, que se sotmetrà a votació en una assemblea extraordinària el 5 de febrer, centrarà el seu projecte en el compromís, l’actitud, la innovació i la comunicació.

Toni Bach va entrar als Castellers de Vilafranca l’any 1989, tot i que n’és seguidor des de ben petit. Ha completat els castells de més dificultat a les posicions del tronc i entre l’any 2008 i el 2011, va ser el sots-cap de colla dels Verds.

Joan Badell forma part dels Castellers de Vilafranca des del 1991. És un component habitual de les manilles dels Verds. Badell va ser el cap de pinyes, folres i manilles durant l’època de David Miret com acap de colla (2008-­2011).

Presentació candidatura