Una petita representació dels Castellers de Vilafranca viatja fins a Xile per continuar la feina de formació i assessorament dels Castellers de Lo Prado.

 

 

 

 

Aquest dissabte 5 de desembre arribarà a Santiago de Xile una representació dels Castellers de Vilafranca formada pels castellers Toni Bach, Ignasi Pérez i Èrica Obiols. L’objectiu d’aquest viatge és continuar amb la feina de formació i assessorament als Castellers de Lo Prado. Les dues colles mantenen una relació molt estreta des del viatge dels vilafranquins a Xile, el gener del 2008. Des de llavors, han estat diversos els viatges de delegacions vilafranquines a Xile, així com també la visita dels castellers xilens a Vilafranca.

 

 

Durant tota la propera setmana, la delegació dels Castellers de Vilafranca participarà en diverses activitats organitzades pels Castellers de Lo Prado, des de sessions tècniques per millorar el rendiment de la colla, així com visites turístiques en alguns dels indrets més emblemàtics de la comuna de Lo Prado i Santiago de Xile. Durant l’estada, també visitaran algunes escoles de la zona. Durant tots aquests anys, els responsables dels Castellers de Lo Prado han utilitzat els castells com a mètode de cohesió social per una societat molt demembrada i on la canalla té un alt risc d’exclusió. Els castells han servit per reconstruir els vincles entre diferents generacions i capes socials a les zones on s’han introduït.