Els Castellers de Vilafranca completen l’emmanillada més matinera de la història de la colla, juntament amb el 3 i el 9 de 9 amb folre i el pilar de 7 amb folre.

 

Gran jornada castellera la d’aquest dissabte al Pla de la Seu, a Tarragona. Una actuació que va reunir els amfitrions, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Sants i els Castellers de Vilafranca. Els de Cal Figarot van posar una marxa més a la temporada i van descarregar el castell de la gamma extra més matiner de la història de la colla, a 4 de juliol.

 

Abans d’enfrontar-se al gran repte de la tarda castellera, els de la camisa verda van descarregar en primera ronda el 3 de 9 amb folre, que obria les portes de la torre. El peu de l’emmanillada va pujar seriós i, a la primera, la torre va anar amunt. Una torre de 9 amb folre i manilles solvent i que de ben segur, obrirà l’aixeta als grans castells que els Verds volen portar al llarg de l’estiu. A la tercera ronda, els vilafranquins van descarregar el 4 de 9 amb folre i, a la ronda de pilars, van descarregar el de 7 folrat.

 

El proper cap de setmana els Castellers de Vilafranca tenen doble actuació, ja que arriba el tradicional tour pel Baix Gaià. Dissabte a la tarda actuaran a Altafulla, a la Diada de les Cultures, juntament amb els Castellers d’Altafulla, els Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Diumenge serà el torn de Torredembarra, on també hi actuaran els Nois de la Torre i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Un cap de setmana on els vilafranquins no es poden quedar enrere.